Ontstaan / identiteit

Margreet en Berend Okma hebben naast hun vier eigen kinderen, ook drie pleegkinderen. Beiden hebben ervaring in de zorg en in het onderwijs.  Flevo Zon is inmiddels een zorginstelling gebaseerd op de principes van een zorgboerderij.

Vanuit hun eigen levens- en pleegzorgervaring weet de familie Okma hoe fijn het is dat je, als kind of volwassenen, even tot rust kan komen in een landelijke omgeving. Rust en ruimte,  zorg voor planten en dieren,  juist die dingen leiden de mens op een positieve en opbouwende manier af.  Eigen zorgen en problemen maken plaats voor ontspanning, plezier: aandacht voor elkaar en voor de omgeving. Een zorgboerderij is daarom de uitgelezen plek om kinderen/tieners, (jong)volwassenen en adolescenten zichzelf te laten hervinden en nieuwe stappen tot zelfontplooiing te zetten

De naam ZON staat voor:
Z aai rechtvaardig O ogst met liefde ontgin N ieuw land

(Hosea10:12a)

Ons logo is niet alleen een schaap maar ook een herder. Ook ziet u de Flevopolder afgebeeld omdat inmiddels de mensen die zorg vragen niet alleen uit Lelystad komen maar woonachtig zijn in de hele polder.